Single reizen, reizen voor alleenstaanden,  hebben inmiddels een grote bekendheid.  Wat minder bekend is dat er ook single reizen voor alleenstaande ouders zijn. Deze single parents reizen zijn korte of lange vakanties voor alleenstaande (single ) papa's of mama's. uiteraard met hun kinderen.  Er nemen aan deze reizen dus alleen maar 1 ouder gezinnen deel.

Het voordeel van deze 1 ouder vakanties is dat je deel uitmaakt van een groep alleenstaande ouders wat een gelijkgestemde groep oplevert. Iedereen zit tenslotte in dezelfde situatie.  Een ander groot voordeel van deze single parent vakanties is dat de kinderen met andere kinderen kunnen spelen waarvan de ouders ook gescheiden zijn of om een andere reden alleenstaand zijn.  Daarnaast is het kenmerk van een eenoudervakantie dat er een recreatieteam is welke de kinderen op een leuke manier bezig houdt. Samen spelletjes doen, knutselen, zwemmen, kamperen, een kampvuur stoken, dat vinden kinderen geweldig! Kortom, single reizen voor alleenstaande ouders bieden veel voordelen.  Ouders en kinderen hebben volop plezier. Er zijn slechts een beperkt aantal reisorganisaties actief op het gebied van 1 ouder vakanties. Dat zijn onder andere Maris Life, Estivant, Cirkel Reizen en One2gethertravel.. Het complete reisaanbod 2017 voor deze alleenstaande ouder vakanties vind je op de website een-ouder-vakantie.nl

Je vindt er behalve 1 ouder vakanties voor de zomervakantie 2017 ook eenouder vakanties voor de meivakantie, herfstvakantie en wintersport vakantie.  Deze wintersport vakanties zijn geweldig voor singles, alleenstaande ouders en hun kids!

Op de website groepsreizen voor singles vind je ook een interessant aanbod single rondreizen en groepsreizen.  Deze zijn bedoeld voor alle singles en voor alle leeftijden.